وب حرم 72
- وب موز فاناین مرجع تقلید در دیدار استاندار تهران، این استان را از مهمترین و حساس ترین استانهای کشور دانسته و تاکید کرد: اگر مشکلات اخلاقی کشور را محاسبه کنیم ممکن است پنجاه درصد آن در این شهر به ویژه مناطق شمالی شهر باشد.
وی با بیان اینکه حل این مشکلات نیازمند اراده جمعی است تصریح کرد: تمام ارگانها باید دست به دست هم داده و کمک کنند تا مشکلات شهر تهران به ویژه مشکلات فرهنگی و اخلاقی حل شود.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی تهران نقش کلیدی در این راستا دارد، خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات ناشی از ورود فرهنگهای بیگانه به کشور به ویژه شهر تهران است، از این رو مدخلهای ورودی و خروجی باید مورد نظر باشد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه نباید از حل مشکلات نا امید شد خاطرنشان کردند: نباید تصور شود به دلیل اینکه همه مشکلات حل نمیشود، دست روی دست بگذاریم و به اندازه توان مشکلات را حل نکنیم.
وی نسبت به وقوع جشن طلاق در برخی مناطق استان تهران هشدار داد و تصریح کرد: مغضوبترین امر در نزد خدای متعال طلاق است و این مسئله باید به صورت علمی و دقیق کارشناسی و آسیبشناسی شود.
استاد حوزه علمیه قم با انتقاد از غربزدگی برخی افراد گفت: برخی از آزادی تفسیر درستی ندارند، یک روزنامه مطلب زشتی را علیه مقدسات و ارزشهای اسلامی و دینی مینویسد و بعد عدهای در مقام دفاع بر میآیند و ادعا میکنند باید آزادی باشد؛ این آزادی بر مبنای غربی است و به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
آیتالله مکارم شیرازی اعتدال را موضوعی مهم دانست و با بیان اینکه قرار گرفتن روی خط اعتدال کار آسانی نیست بیان کرد: نباید اعتدال قول داده شده از سوی مسؤولان دچار مشکل شود.
وی یادآور شد: اگر اعتدال عملی نشود در آینده دچار مشکلاتی خواهیم شد؛ از این رو باید اعتدال را انشاءالله در تمام جنبهها و سطوح رعایت کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه تهران باید الگویی برای تمام کشور باشد، اضافه کرد: اگر تهران اصلاح شود تمام کشور اصلاح خواهد شد، عکس این مسئله نیز صادق است.
وی تخریب محیط زیست را شرعا دارای اشکال دانست و در عین حال تصریح کرد: رسیدگی به مسئله محیط زیست موضوعی بسیار مهم است به ویژه در شهر تهران که باید مورد توجه تمامی مسئولان قرار گیرد، اما نباید تنها به وضعیت آب و هوا و محیط زیست توجه کرد، وضعیت فرهنگی را نیز باید چاره اندیشی کرد.
شاید این روزها دشواری های زندگی در کلان شهرها و تبعاتی همچون آلودگی هوا و محصور شدن در آپارتمان ها که این سبک زندگی را بر مردم تحمیل می کند بیش از هر زمان دیگری شهرنشینان را به سوی استفاده از مناظر طبیعی و تفرج گاه های برون شهری سوق می دهد؛ اماکنی مانند جنگل های سر سبز شمال، سواحل دریای خزر و مناطق زیبای کوهستانی هریک می توانند مقصد مناسبی برای دوستداران طبیعت و خانواده هایی باشند که به دنبال لذت بردن از هوای پاک و گذراندن یک روز تعطیل در دامن طبیعت هستند.
اما متأسفانه مدتی است که به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی از سوی عده ای از گردشگران که عمدتاً به وسیله ی تور های گردشگری عازم این مناطق می شوند لذت بهره مندی از طبیعت به کام دیگر مسافرین و میهمانان طبیعت که به صورت خانوادگی و به منظور طبیعت گردی و برخورداری از تفریحات سالم عازم مناطق نام برده می شوند تلخ گردیده است؛ چرا که عدم نظارت کافی بر عملکرد تور های گردشگری و مناطق تفریحی و پر تردد برون شهری موجب گشته تا آژانس های مسافرتی که تعدادی از آنان حتی فاقد مجوز های لازم از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می باشند، بدون رعایت قوانین و مقررات و به قصد سود جویی به برگزاری تور های مسافرتی و جابه جایی افرادی اقدام کنند که غالباً به صورت گروه های مختلط و مجرد به مناطق توریستی اعزام می شوند.
** از رقص و پایکوبی تا سرو مشروب! **
این افراد اگرچه به ظاهر به قصد تماشای مناظر طبیعی و بهره مندی از جاذبه های تاریخی و گردشگری به مناطق نام برده سفر می کنند اما در واقع اهدافی غیر ازطبیعت گردی در سر دارند؛ به طوری که رفتارهای نامناسب و هنجار شکنی های آنان موجب شده تا گردشگاه ها به محیطی ناامن برای خانواده ها تبدیل شود.
تورگردان ها و مدیران برگزاری تورهای داخلی که تلاش دارند با تبلیغات و درج آگهی در روزنامه ها با ذکر عناوین جذابی همچون "تور شاد و یک روز به یاد ماندنی" مشتری های بیشتری به سوی خود جلب کنند بدون رعایت هیچ ضابطه ای امنیت اخلاقی و اجتماعی جاده ها و تفرج گاه های خارج از شهر را به خطر می اندازند؛ تا جایی که حتی برخی از آنان برای راضی نگاه داشتن مسافران خود بی اخلاقی را به اوج خود رسانده و اقدام به سرو مشروبات الکلی می نمایند.
موسیقی، رقص و استفاده از آلات قمار در کنار بازی ها و سرگرمی های خارج از عرف بدون در نظر گرفتن حدود شرعی در رابطه ی زن و مرد و رفتار های هنجار شکنانه ای از این دست دیگر به صحنه هایی عادی برای این گروه ها تبدیل شده به طوری که اگر احیاناً فرد یا افرادی که به اصول اخلاقی و ارزشهای مذهبی پایبند می باشند ندانسته و به طور اتفاقی با این گروه ها همسفر شوند، به جای آرامش گرفتن از طبیعت چیزی جز آزردگی روح به دست نخواهند آورد.
** تفریگاه سالم برای خانواده ها کجاست؟ **
در چنین شرایطی امکان استفاده از خدمات تورهای مسافرتی و تفریح گاه های عمومی خارج از شهرها عملاً برای خانواده ها از بین خواهد رفت، چرا که همواره این نگرانی از سوی آنان وجود دارد که از سوی این افراد مورد مزاحمت و تعرض قرار گیرند.
حال سوال اینجاست که در جامعه ی اسلامی چرا تفرج گاه ها و اماکن عمومی خارج از شهر ها باید به مکانی امن و جولانگاهی برای بی اخلاقی و هرزروی گروهی از جوانان تبدیل شود؟ آیا قوانین شرعی و مدنی کشور تنها به حوزه ی داخلی شهرها محدود می شوند و فضاهای برون شهری، جاده ها و اماکن توریستی از این قاعده مستثنی هستند؟ آن گونه که پیداست عدم نظارت مستمر و کافی نهاد های مسئول یکی از اصلی ترین دلایلی می باشد که موجب شده ما شاهد این گونه جریانات ناخوشایند باشیم.
علاوه بر این سود جویی برخی آژانس های مسافرتی و بی مسئولیتی آنان از دیگر دلایلی است که به این امر دامن زده و از سوی دیگر سهل انگاری برخی خانواده ها و اعتماد نابجا و ساده انگارانه ی آنان و تصور این که مسافرت فرزندان شان از کانال تور های مسافرتی کاملاً ایمن می باشد نیز زمینه را برای ایجاد فضای نامناسب در این گونه سفرها مهیا می کند. چنانچه خانواده ها با تحقیق وکنترل دفاتر خدمات گردشگری و کسب اطلاعات کافی در مورد ضوابط حاکم بر این آژانس ها همچون دارا بودن مجوز، نوع فعالیت، راهنما و برنامه ی سفر اقدام کنند می توانند نقش به سزایی در جلوگیری از بروز ناهنجاری ها و ایجاد امنیت فرزندان خود و جامعه ایفا کنند.
با این وصف برقراری امنیت اخلاقی در خارج از شهرها و تور های مسافرتی امر مهمی است که از طریق همکاری سه جانبه ی نیروی انتظامی، آژانس های مسافرتی و خانواده ها امکان پذیر می گردد. امید است پی گیری مستمر و مسئولانه ی نهادهای زیربط به حل هرچه سریعتر این معضل اجتماعی منجر گردد و ما در آینده ی نزدیک دیگر شاهد این هنجارشکنی ها نباشیم.
به گزارش فرهنگ نیوز، نخستین اجلاس نماز یاوران محلات شهر تهران امروز صبح (دوشنبه 16 دی ماه جاری) در تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با حضور مسئولان کانونهای نماز و اذان 374 محلهسرای پایتخت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام میثم امرودی قائم مقام معاونت اجتماعی و فرهنگی شهر تهران با اشاره به نقش محلهسراها در ترویج و تبیین معارف الهی در کلانشهر تهران، ابراز داشت: هدف ما از ایجاد نمازیاوران محلات این است که محلهای را ایجاد کنیم که افراد آن محله بتوانند در کنار هم در محیطی سالم، امن و با آرامش زندگی پویا داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه طبق آموزههای قرآنی هر کس باید تغییرات در زندگی را از خود شروع کند، خطاب به مسئولان کانون نماز و اذان افزود: شما در 374 محله باید علمدار باشید و برای اصلاح سلامت معنوی محله خویش قیام کنید.
*مسجد در گذشته مأمن مردم بوده است
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه اگر مسأله نماز در جامعه حل شود، تمام مشکلات از آن محیط رخ میبندد، در زمان گذشته نه بنیاد 15 خرداد، کمیته امداد و بهزیستی بود، بلکه هنگامی مردم در کنار هم در مسجد جمع میشدند،میفهمیدند که چه کسی فقیر و غنی است و ثروتمندان محله برای حل مشکلات محله اقدام میکردند.
*محوریت در سرای محله مسجد باشد
وی با اشاره به جایگاه مسجد در محلات افزود: در این خصوص مثال بزنم، اگر شیر مادر را قطع کنید و به نوزاد 100 قلم ویتامین و آمپول و شیرخشک بدهید، هیچکدام کار شیر مادر را نمیکنند، در ابتدا تبلیغ شیرخشک کردند، بعد فهمیدند چه آسیبی دارد، بعد کنگره بینالمللی شیرمادر را گذاشتند، حال سرای محله اصلش باید مسجد باشد.
*تنها مکانی که آرایش کردن در آن از سوی قرآن تأکید شده است
حجتالاسلام قرائتی با بیان اینکه آرایش و زینت کردن تنها برای ورود به مسجد در قرآن ذکر شده است نه مجلس عروسی و مهمانی، اظهار داشت: 1400 سال پیش پول عطر پیامبر(ص) گرانتر از پول لباسش بود، در واقع پیامبر(ص) از ما مدرنتر بودند، امام رضا(ع) پنج تا مسواک مخصوص برای نمازهای پنجگانه داشت، اینها همه نشان از اهمیت بزرگان دین به نماز است، حالا شهرداری، آخوندها و دیگران باید عذرخواهی کنیم که نسبت به نماز کوتاهی کردیم.
*در قیامت از نماز میپرسند
وی خطاب به نمازیاوران محلات خواستار شناخت جامع آنها درباره نماز شد و گفت: اگر روز قیامت از شما پرسیدند برای نماز چه کردید، بتوانید بگویید که چند نفر بینماز را نمازخوان کردم، نه اینکه به چند نفر خیاطی، قالیبافی و ... یاد دادم، مانند این هست که مأمور راهنمایی رانندگی از شما گواهینامه رانندگی بخواهد، آن وقت شما بگویی کارت مجتهدی، پزشکی، مهندسی و ... از همه مهمتر کارت پایان کار شهرداری دارم، در حالی که تنها گواهینامه را میخواهد!
*ماجرای پنج خودنویس امام جماعت مسجد قیطریه
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان عوامل جذب جوانان به مسجد به نقش پیشنماز، خادم و هئیت امنا اشاره کرد و اظهار داشت: در سرای محله سعی کنید خانه خدا را ترویج کنید، اگر خدا را ترویج کنید، خدا شما را ترویج میکند، قبل از انقلاب در مسجد قیطریه سخنرانی میکردم که پیش نماز آن آقای گوهری بود، دقت کردم و دیدم که جمعیت جوان این مسجد نسبت به سایر مساجد دیگر بیشتر است، علت را پرسیدم فهمیدم که در نزدیکی مسجد مدرسهای قرار داشت که آقای گوهری به شاگردان اول مدرسه خودنویس هدیه داده و چون شاگرد اول مدرسه به مسجد میآمد، بقیه بچهها هم به مسجد آمدند.
*تفاوت کار شهرداری با امام جماعت مسجد!
وی با اشاره به اینکه اگر شهرداری 2 هزار خودنویس به دانشآموزان بدهد، کار پنج خودنویس امام جماعت مسجد را نمیکند، افزود: نگاه کنیم چگونه پول خرج کنیم تا دین آباد شود، 370 خانه یک سرمایه است، شما که مکان و انگیزه دارید، سوزن و نخ هم دارید، خیاطی هم یاد میدهید، اما همان 5 خودنویس گوهری مسجد را پر کرد، باید به کارها رنگ الهی بدهید، یعنی کارهای خود را با محوریت مسجد انجام دهید.
* کلاس درس خدا برای وزیر در مستراح
حجتالاسلام قرائتی با بیان اینکه 30 سال است که معاون وزیر هست، اما معلم قرآن بودن عامل موفقیت وی شده است، به خاطرهای از مرحوم علیاکبر پرورش اشاره کرد و گفت: از ایشان شنیدم که تعریف میکرد یک شیشه عطری در جیبم بود که برنامهای رفتم، در آنجا یک ویلچری گفت: شیشه عطرت را بده، من هم ندادم، بعد از آن قرار بود برنامه دیگر بروم، به مستراح رفتم، شیشه عطر در مستراح افتاد، در آنجا به خودم گفتم اگر چیزی را در راه خدا ندهی، جای آن در مستراح است!
مرحوم پرورش میگفت: خلاصه در آنجا به گریه افتادم و خودم را زدم و گفتم آن شخص پایش را در جبهه داده و آن وقت تو عطر را ندادی، خیلی منقلب شدم.
برنامه بعدی که رفتم، همان ابتدا یک شخصی جلو آمد، من را بغل کرد و گفت میخواهم این عطر را به شما هدیه بدهم، دیدم دقیقاً شبیه آن عطر خودم بود، در اینجا پرورش از کارش عذرخواهی کرد، خدا هم فوری مشابهش را به او داد.
*یک فرمول ریاضی برای ترویج نماز
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به یک فرمول ریاضی در رابطه با نماز، خاطرنشان کرد: به دخترها و پسرها بگویید که 3 دقیقه وقت شما را میگیرم، ببینید که آیا حق با اهل نماز و حجاب است یا حق با کسی که اهل هیچ چیزی نیست، تنها با یک فرمول ریاضی، هر کسی که به سمت دین برود، آخرت را صد درصد و حداقلش دنیا را پنجاه درصد دارد، هر کسی که دین را کنار بگذارد، آخرت را صفر درصد و دنیا را پنجاه درصد دارد، حالا چه کسی برنده است؟!
*تفاوت ظاهری و باطنی بدحجاب و با حجاب/ چیزهایی که جزو دین نیست!
وی با بیان اینکه در ظاهر قضیه فرق بدحجاب با با حجاب تنها نیم کیلو هست، ولی آخرت متفاوتی دارند، افزود: این ختم انعام، امن یجیب(این آیه قرآن همانند بقیه آیات است)، عطسه کردی صبر آمد، تخممرغ شکستنها همه اینها دروغ است! ما که 40 سال است در این راه درس خواندیم، در جایی این چیزها را ندیدیم، اینها همه بازی است، چیزهایی آمده است که جزو دین نیست! بله! در قرآن نظر داریم، نه آن نظری که ما میگوییم، چهار قل، آیةالکرسی، سوره حمد،صدقه و ... راهی برای دفع نظر است، نگاه کنید هر کسی هر کاری خواهد انجام دهد یا از امام صادق(ع) یا از شاگرد امام گرفته باشد، اینها همه دروغ است، ما نه شرقی هستیم نه غربی هستیم نه مسلمان درست حسابی، دین را از کسی بگیرید که حجت برای شما باشد.
* قرار نیست مدرکها با هم ازدواج کنند!
حجتالاسلام قرائتی با اشاره به نامه یکی از دختران به او گفت: از دیروز تا حالا چند بار گریه کردم، در دانشگاه نماز میخوانم به همین خاطر نامه دانشجویان به دستم میرسد، خانمها برای دخترها شوهر پیدا کنید! در یکی از نامهها دختری برای من نامه نوشته بود که در آستانه 30سالگی است و ازدواج نکرده است یا دختری که در نامهای نوشته بود که خدا لعنت کند پدرم را! خدا لعنت کند مادرم را و.... زیرا موقعی که در سن ازدواج بودم نگذاشتند ازدواج کنم و گفتند درس بخوان، از موقعی که لیسانسم را گرفتم خواستگارانم کم شدند و مرا از حق طبیعیام محروم کردند.
وی با تأکید بر اینکه مدرکها قرار نیست با هم ازدواج کنند، بلکه دو آدم میخواهند ازدواج کنند، ادامه داد: مدرک که خلاق نیست، باید آن دو نفر بهم بخورند، در فامیل یک پسر دیپلمه داریم که همسرش پزشک است، مثل گل با هم زندگی میکنند.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه خوب است شهرداری تهران در هر محلهای خانه را برای سالمندان بخرد، گفت: چه کاری است که خانه سالمندان را در کلیومتر 20 در کهریزک قرار دادند که دیر به دیر به سالمندان سر بزنند، باید کاری کرد که فرد سالمند در محله خودش ساکن شود تا به او سر بزنند، البته خانه خریدن برای شهرداری تهران مثل سیگار خریدن یک آدم عادی است.
به گزارش فارس، یاوران نماز محلات با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ نماز در فراگیر کردن این فریضه الهی در همه ابعاد توسط گروههای مردمی و جذب و سازماندهی و تربیت نیروهای کارآمد و ایجاد شبکههای مردمی یاوران نماز همراه با ارتقاء سطح کمی و کیفی اقامه نماز در جامعه راه اندازی شده است.