وب حرم 72
- وب موز فانمنبع:شهیدآوینی
قبل از پاسخگویی به سؤال، ذهن را متوجه این سؤال مینماییم که «حالا به هر علتی ازدواج کرده باشد، چه چیزی را اثبات یا نفی مینماید»؟! اگر فرد صالحی به هر علتی با فرد ناصالحی ازدواج کرده باشد، چه میشود؟ صالح نا صالح میگردد، یا ناصالح، صالح میگردد؟ مگر بین خود ما چنین ازدواجهایی و یا ازدواج به دلایل و مصالح خاص صورت نمیگیرد؟
الف - اگر همسر حضرت لوط علیهالسلام ایمان نیاورد و تا آخر که گرفتار عذاب الهی شد اصلاح نگردید (و هم چنین پسرش)، حضرت لوط (ع) زیر سؤال رفت یا همسرش توجیه شد؟ یا اگر آسیه همسر فرعون بود، حقانیت آسیه باطل شد و یا فرعون تطهیر گردید؟ یا اگر امام حسن علیهالسلام با جعده که عاقبت قاتلش شد ازدواج نمود، حقانیت، امامت و ولایتش خدشهدار شد و یا آن که انحراف اعتقادی، عقلی و عملی جعده لعنةالله علیها توجیه شد؟! یا همینطور امام جواد علیهالسلام که ناچار از ازدواج با دختر مأمون (امّالفضل) گردید و عاقبت او امام را به شهادت رساند؛ خُب چه شد؟ حقانیت ولایت و امامت خدشهدار گردید و یا امالفضل لعنةالله علیها تطهیر شد؟ و همینطور است ازدواج سایر بزرگان از زن و مرد، با همسرانی که همراه آنان نبودند.
ب – یکی از اهداف جنگ نرم این است که به همه حقایق و واقعیتها، صبغهی فیلم هندی یا سریال ایرانی بدهند، آن هم با یک نگاه فمینیستی. یعنی زن، ازدواج، عشق و عاشقی، متارکه و ... را محور شناخت و سپس رد یا قبول هر حقیقت و واقعیتی قرار دهند. چرا پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله با عایشه ازدواج کرد – چرا دختر یا دخترخوانده حضرت علی علیه السلام به ازدواج عمر درآمد – آیا درست است که امام حسن مجتبی علیهالسلام ازدواجهای بسیاری داشت – چرا امام حسین علیهالسلام دخترش را به پسر زبیر داد و... – خُب حالا اگر کسی تحقیق کند و بفهمد که چرا کی با کی ازدواج کرده است، چه اتفاق خاصی میافتد؟ کدام دعوت اسلام باطل میشود؟ کدام یک از معارف قرآنی خدشهدار میشود؟ کدام عادلی ظالم و یا کدام ظالمی عادل میگردد؟ کدام حقی باطل و کدام باطلی حق میشود؟!
یک موقع موضوع ازدواج نقش تعیین کنندهای در سرنوشت و تاریخ اسلام دارد (و باز نه در اثبات یا نفی حقانیت)، مثل ازدواج پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله با حضرت خدیجه کبرا علیهاالسلام – یا ازدواج حضرت علی علیهالسلام با حضرت سیدة النساء، فاطمه زهراء علیهاالسلام – یا ازدواج با امّ البنین علیهاالسلام و یا در نهایت ازدواج امام حسن عسکری علیهالسلام با نرجس بانو علیهاالسلام؛ خُب این جای تحقیق و بررسی دارد که این شخصیتها چه کسانی بودند که چنین نقشآفرینی داشتند؟ اما همه ازدواجها که این چنین نبوده است.
ج – دختر امام حسین علیهالسلام، یعنی حضرت سکینه علیهاالسلام با منذر (چنان چه در سؤال آمده بود) ازدواج نکرد، بلکه با مصعب ازدواج نمود.
زبیر خودش فردی بسیار مؤمن و شخصیتی بسیار مشهور در جهان اسلام بود. طبق احادیث: شمشیرش بارها دل پیامبر را شاد کرد. در تمامی جریانات انحرافی سقیفه و بعد از ان و نیز 25 سال اختناق و سکوت نیز در کنار امیرالمؤمنین علیهالسلام بود، اما متأسفانه بعداً تغییر جهت داد.
امیرالمؤمنین علیهالسلام خود در وصف زبیر میفرماید: «ما زال الزبر عدّ منا اهلالبت حت نشأ ابنه عبدالله.» یعنی: زبیر پیوسته با ما اهل بیت بود (یکی از ماها بود) تا این که فرزندش عبدالله بزرگ شد. یعنی آقازاده موجب انحرافش گردید.
زبیر چندین پسر داشت که یکی از آنها عبدالله بن زبیر بود که تاریخش را میدانیم، اما دیگری «مصعب» بود. مصعب نیز عاشق امام حسین علیهالسلام بود و ایشان را الگوی خود میدانست و البته بزرگترین امید زندگیاش یکی خلافت کوفه بود و دیگری ازدواج با دختر امام حسین علیهالسلام.
د – در هر حال این ازدواج صورت گرفت و کسی نمیداند که آیا حضرت سکینه علیهاالسلام نیز خودش راضی به این ازدواج بود و یا هر مصلحت و ضرورت دیگری (مثل ازدواجهایی که مثالش رفت) آن را ایجاب مینمود. اما در تاریخ ثبت است که بالاخره حضرت سکینه علیهاالسلام، او را بدون طلاق ترک کرد و در واقع نشوز نمود. چنان چه ثبت است: «رملة بنتالزبر خواهر مصعب، پس از این ترک خانه و نشوز، نزد عبدالملک می رود و می گود: اگر چنن نبود که ما می خواهم پوشش بر کارها خود بگذارم، هرگز نسبت به کسی که رغبت به ما ندارد، رغبت به او نداشتم.» (بلاغات، النساء، ابن طیفور، ص191).
همین بیانِ خواهر مصعب حاکی از آن است که مسائل، فشارها و مصالح بسیاری برای این ازدواج وجود داشته است.
منبع:شهیدآوینی