وب حرم 72
- وب موز فان"آیتالله فاضل لنکرانی"، در مورد صحبت کردن زنان و خود صدا بدون خواندن و یا همراه خواندن که از آن تعبیر به "تکخوانی" شده و در عرف مردم تعبیر به آوازخوانی زن است، به چند صورت مورد بررسی قرار میگیرد. صورت اول این است که صدای زن بدون آواز به قول فقها "صوت المراء" آیا شنیدنش برای یک مرد نامحرم جایز است یا خیر؟ همه فقها میگویند که اگر همراه با التذاذ باشد و یا خوف وقوع در حرام باشد قطعا جایز نیست.
به گزارش ایرنا، فاضل لنکرانی اضافه کرد: صورت دوم هم بدین ترتیب است که اگر موجب التذاذ و خوف در وقوع حرام نباشد، مشهور فقها قدیم میگویند که زائد بر مقدار ضرورت تکلم جایز نیست و باید تا آن میزان که لازم است تکلم صورت گیرد ولی بزرگانی از متاخرین از جمله "صاحب جواهر" میگویند، اگر التذاذ نباشد یا خوف وقوع در حرام هم نباشد صحبت کردن زن مانعی ندارد، زن میتواند سخنرانی کند و مقالهای بخواند، به صورت صدای معمولی اشکالی ندارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: مساله بعدی که مطرح است این است که زن بخواند، یعنی صدای معمولی نباشد بلکه به نحو آوازهخوانی باشد. در اینجا اگر خوانندگی همراه با غنا باشد، حرام است. از آنجایی که غنا حرام است (البته استثنا دارد و آن اینکه زن در عروسیها برای زنان بخواند آن هم در صورتی که همراه با فعل حرام و موسیقی حرام نباشد) و در خصوص صورت سوم؛ کسی آوازهخوانی کند و صحبت کردنش همراه با خضوع باشد، یعنی به یک نحوی بخواند که هوس دیگران را برانگیزد، در این صورت اگر غنا هم نباشد حرام است.